Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Допомога при народженні першої дитини запропоновано збільшити

27 червня 2014, 13:01
131
1
Реклама

Комітет ВР з питань сім'ї рекомендує парламенту прийняти за основу законопроект № 4661 про внесення змін до деяких законів відносно збільшення розміру допомоги при народженні дитини і поліпшення демографічної ситуації в країні.

Законопроект пропонує встановити, що допомога при народженні дитини призначається в наступному розмірі:

- на першу дитину - 45 000 грн.,
- на другу дитину - 60 000 грн.
- на третього і кожну наступну дитину - 80 000 грн.

При цьому виплата посібники повинна здійснюватися одноразово у розмірі 12 тис. грн., а інша сума виплачуватися: на першу дитину впродовж наступних 24 місяців, на другу дитину - впродовж 48 місяців, на третього і кожної наступної дитини - впродовж 60 місяців.

Згідно із законопроектом, планується також виключити підпункти 2 і 3 пункти 7 розділу II Закону про запобігання фінансовій катастрофіякими були внесені зміни до Закону про держдопомогу сім'ям з дітьми і змінені розміри і порядок надання держдопомоги при народженні дитини, а також ісключены норми відносно надання держдопомоги по догляду за дитиною до досягнення ним 3-річного віку.

При підготовці документу до розгляду в другому читанні Комітет рекомендує врахувати положення законопроекту № 4314.

Джерело: ВР.

Нагадаємо, що з 1 липня 2014 року встановлюється єдиний розмір посібника при народженні дитини незалежно від черговості народження - 41 280 гривен, яке об'єднується з допомогою по догляду за дитиною до досягнення ним 3-річного віку.

При цьому нещодавно деяким сім'ям уряд продовжив щомісячні виплати до досягнення дітьми 3-річного віку.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини