Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Комісія з моралі хоче ввести "інформаційний" надзвичайний стан

27 червня 2014, 09:15
155
9
Реклама

Національна комісія з моралі ініціює розробку нормативних документів відносно введення в Україні надзвичайного стану в інформаційній області - з метою законодавчого забезпечення врегулювання протидії і попередження антиукраїнської інформаційної війни.

Василь Костицкий вже звернувся до спікера Верховної Ради Олександра Турчинова відносно ситуації в українському інформаційному просторі, відмітивши, що антиукраїнська інформаційна війна зумовила ріст кількості порушень Закону України "Про захист суспільної моралі".

У листі відзначається, що ще 5 років тому Комісія почала відстежувати в інформаційному просторі України загальні тенденції, які свідчили про швидке розгортання антиукраїнської інформаційної війниі можна виділити такі її етапи:

1) спроби руйнування національної ідентичності - нав'язування нових стандартів життя, побудованих на насильстві, пияцтві, корупції, засиллі відповідної інформаційної продукції, посягання на національні символи (зафіксовані неодноразові спроби дискредитувати державний герб, прапор, фігуру Т. Г. Шевченко);

2) знищення міжнаціональної згоди у Україні;

3) з листопада 2013 року по червень 2014 року, масштабне поширення інформаційної продукції, яка містить посягання на територіальну цілісність і конституційний лад Українищо стало реальною загрозою національної безпеки України.

Нацкомиссия відмічає, що неодноразово зверталася у ВР як останню інстанцію, яка може вплинути на загрозливу ситуацію в українському інформаційному просторі. Проте, заклики про необхідність протидії погрозам информбезопасности України роками залишалися без реагування.

У А. Турчинова просять провести нарада з питань законодавчого забезпечення врегулювання протидії і попередження антиукраїнської інформаційної війни за участю представників депутатських груп і фракцій, комітетів, Національної комісії, а також зацікавлених центральних органів виконавчої влади, з метою визначення основ загальнодержавної політики в цій сфері, обговорення відповідних інституціональних змін, а також надати голові Національної комісії можливість для подачі конкретних пропозицій для вирішення вказаної проблеми.

За інформацією Нацкомиссии

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини