Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На операції Visa і MasterCard не нараховується ПДВ, переконують банкіри податківців

26 червня 2014, 17:31
177
0
Реклама

Незалежна асоціація банків України повідомляє, що згідно отриманої від банків інформації під час перевірок податкові органи прирівнюють послуги Visa і MasterCard до телекомунікаційним і застосовують до банків санкції за те, що вони не нараховують на суму таких операцій ПДВ.

У НАБУ переконані, що дії податківців суперечать нормам Податкового кодексу України. Те, що такий вид операцій не обкладається ПДВ, затверджується в листі Державної податкової служби України від 11 січня 2013 року № 334/6/15-3115 і листі-відповіді НБУ на адресу Незалежної асоціації банків України від 12 листопада 2012 року №25-313/2459.

Послуги, які міжнародні платіжні системи надають банкам по обслуговуванню банківських карт, треба прирівнювати не до телекомунікаційних, а до розрахунково-касоюзапевняють в НАБУ.

Свою правоту банки вимушені відстоювати в судах. До речі, в минулі роки суди виносили рішення про неправомірність дій податкових органів в цьому питанні. Крім того, в 2014 році Окружний адміністративний суд міста Києва ухвалив, що банк діяв у рамках чинного законодавства, не нараховуючи ПДВ на суму послуг з операцій міжнародних платіжних систем.

НАБУ стурбована тим, що лист на адресу Міністерства прибутків і зборів вона відправили ще 10 квітня 2014 року, а відповіді від нового керівництва Миндоходов так і не отримала.

За інформацією прес-служби НАБУ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини