Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВСУ розповів про аспекти видачі держакту на землю

26 червня 2014, 16:28
552
2
Реклама

Верховний Суд України на засіданні Судової палати у цивільних справах 25 червня 2014 року прийняв постанову у справі № 6-67цс14, предметом якого була суперечка про визнання недійсним рішення селищної ради і державного акту на право власності на землю і про визнання права власності на земельну ділянку.

Встановивши на момент прийняття селищною порадою рішення про надання громадянинові земельної ділянки факт відсутності документаціїяка б встановлювала межі селища, Суд на підставі ст.ст. 116, 122, ч.1 ст.155, п.12 Перехідних положень Земельного кодексу дійшов висновку про перевищення селищним радим повноважень з розпорядження землями, які знаходяться за межами населеного пункту, і недійсності такого рішення.

Державний акт на право приватної власності на землю видається на підставі рішення органу місцевого самоврядування або органу виконавчої влади, тому вирішення питання про правомірність видачі держакту безпосередньо залежить від законності рішенняна підставі якого такий акт виданий, і від дотримання вимог, передбачених земельним законодавством (зокрема, статтями 116, 118 ЗК).

За інформацією ВСУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини