Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджений новий порядок конвертації акцій на пред'явника в іменні

26 червня 2014, 15:31
268
0
Реклама

Національна комісія з цінних паперів і фондового ринку прийняла рішення "Про затвердження Порядку перекладу випущених емітентом в документарній формі акцій на пред'явника у іменні акції".

Проектом відміняється прийнятий п'ять років тому однойменний Порядок. Нова редакція документу розроблена у зв'язку з істотними змінами в законодавстві про депозитарну систему і спрямована на забезпечення захисту прав учасників фондового ринку, у власності яких досі є акції на пред'явника тих акціонерних товариств, які не привели їх у відповідність із законом.

Документом визначається механізм конвертації, особливості порядку заміни свідчень об реєстрації випусків акцій і порядок дій емітента і власників акцій на пред'явника, Центрального депозитарію цінних паперів і депозитарних установ.

Для проведення конвертації спочатку на загальних зборах АТ має бути прийняте рішення про підготовку її проведення (підготовче рішення)що містить перелік необхідних дій. Зокрема, акціонери-власники акцій на пред'явника повинні у встановлений рішенням термін знерухомлювати акції, що належать ним, на пред'явника, а емітенту необхідно укласти договір про обслуговування випусків цінних паперів з Центральним депозитарієм (у разі його відсутності).

Після завершення встановленого підготовчим рішенням терміну для здійснення усіх передбачених ним дій, загальними зборами емітента приймається рішення про конвертацію.

Якщо статутний капітал АТ був сформований виключно акціями на пред'явника і до загальних зборів, наступних після зборів, на яких було прийнято підготовче рішення, знерухомлювало і передане на зберігання в Центральний депозитарій менше 60% усіх розміщених акцій на пред'явника, без урахування викуплених, загальними зборами приймається рішення про продовження процедури підготовки проведення конвертації до наступних загальних зборів.

Проект рішення був прийнятий ще у березні 2014 року і обнародуваний на сайті регулятора, проте ніяких пропозицій і зауважень Комісії не поступило. Зараз документ готується для представлення на реєстрацію в Мінюст.

За інформацією прес-служби НКЦБФР.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини