Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держвиконавець може сам упізнати ИНН боржника, якщо його немає у виконавському листі

26 червня 2014, 14:26
1086
4
Реклама

Верховний Суд України на засіданні Судової палати у цивільних справах 25 червня 2014 року прийняв постанову у справі № 6-62цс14, предметом якого була скарга публічного акціонерного товариства на дії державного виконавця.

Суд зробив висновок про те, що відсутність у виконавському листі ідентифікаційного номера боржника не є основою для відмови державним виконавцем у збудженні старанного виробництва.

Так, ч.1 ст.18 Закону "Про старанне виробництво" містить вимоги старанного документу, в якій, зокрема, повинно бути вказано і ИНН боржника (фізичної особи). Згідно п.6 ч.1 ст.26, у разі невідповідності змісту виконавського листа вимогам ст.18 державний виконавець відмовляє у відкритті старанного виробництва.

В той же час, п.3 ч.3 ст.11 Закону надає право державному виконавцеві при здійсненні старанного виробництва з метою захисту інтересів стягувача отримувати безкоштовно від органів, установ, організацій, посадовців, сторін і учасників старанного виробництва необхідні для проведення старанних дій пояснення, довідки і іншу інформацію, у тому числі і конфіденційну.

За інформацією ВСУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини