Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перепланування житла без втручання в несні конструкції не зажадає дозволів

26 червня 2014, 12:00
468
0
Реклама

Кабінет міністрів на засіданні 25 червня схвалив законопроектрозроблений Минрегионом, "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно переобладнання і перепланування жител".

Документ передбачає відміну вимог відносно отримання дозволи виконкому рад на виконання робіт по переобладнанню і переплануванню житлового будинку або приміщення, які не передбачають втручання в несні конструкції або інженерні системи.

Також визначається перелік об'єктів будівництва і будівельних робіт, які можуть проводитися без отримання документу, що надає право на їх виконання, і після завершення яких об'єкт не вимагає прийняття в експлуатацію.

Крім того, поняття "об'єкт будівництва" законопроектом поширюється на частини будівель і споруд, якими, зокрема, являються квартири у багатоквартирних житлових будинках. За словами фахівців, це забезпечить можливість здійснення реконструкції і капітального ремонту таких квартир згідно містобудівного законодавства.

Отже, у разі прийняття і набуття чинності такого закону, переобладнання і перепланування не зажадає ніяких дозволів, а здійснення реконструкції і капітального ремонту квартир, інших частин будівель і споруд буде значно спрощено. Їх категорія складності як окремого об'єкту будівництва буде нижче, що істотно вплине на вимоги відносно експертизи проекту і дозвільні процедури.

За інформацією Минрегиона.

Відмітимо, що подібна ініціатива була і у попереднього Кабміну - в липні 2013 року урядовий проект зареєстрований у ВР під № 2538а.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини