Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Водіїв чекає "мобільна парковка"

26 червня 2014, 10:45
144
0
Реклама

Незабаром в Україні з'явиться "мобільна парковка" - розроблені Минрегионом зміни у Правила парковки транспортних засобів про введення такого способу сплати уряд схвалив на засіданні 25 червня.

На сьогодні існує оплата парковки операторові за допомогою паркоматов або в'їзних/виїзних терміналів і шляхом купівлі абонемента. Проте, за словами фахівців, органи місцевого самоврядування і комунальні підприємства постійно скаржаться, що для устаткування парковочных майданчиків паркоматами і терміналами необхідно витратити значні засоби, які в місцевих бюджетах відсутні. Тим більше, термін окупності таких пристроїв дуже тривалий.

А оплата парковки за допомогою мобільних телефонів або інших портативних технічних засобів не вимагає залучення бюджетних коштів. Крім того, впровадження такого способу оплати, за попередніми підрахунками, може щорічно поповнювати місцеві бюджети майже на 500 млн. гривен збору за місця для парковки транспортних засобів (на сьогодні цей показник складає 85 млн. грн.). Ці засоби, на думку фахівців Минрегиона, можуть бути спрямовані на розвиток дорожньо-транспортної інфраструктури.

Важливим є і те, що такий спосіб оплати являється зручним для водіївоскільки вони отримають можливість швидко сплатити фактичний час парковки, не переплачуючи при цьому зайві гроші. А органи місцевого самоврядування завдяки такому механізму оплати отримають можливість управляти процесом організації десятків тисяч місць для парковки.

Ще один плюс "мобільної парковки" - прибутки в повному об'ємі поступатимуть до бюджетів, адже такий вид сплати робить неможливим приховання реального вступу засобів.

За інформацією прес-служби Минрегиона

Нагадаємо, що нещодавно встановлені нові штрафи для власників парковок і водіїв.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини