Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Комітет рекомендує змінити норми про карну відповідальність за порушення права на захист

26 червня 2014, 09:28
99
0
Реклама

Комітет ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект № 3880яким пропонує викласти ч.1 ст. 374 УК у наступній редакції:

"Недопущення або ненадання своєчасно захисника, а також інше грубе порушення права особи, що притягається до адміністративної відповідальності, потерпілого, свідка підозрюваного, обвинуваченого на захист, досконале слідчим, прокурором або суддею".

Згідно діючої ст. 374 УК, недопущення або ненадання своєчасно захисника, а також інше грубе порушення права підозрюваного, обвинувачений на захист, досконале слідчим, прокурором або суддею спричиняє за собою покарання у вигляді штрафу від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян або виправних робіт на строк до 2 років, або арешту на строк до 6 місяців з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років або без такого.

Члени Комітету підтримали законопроект, оскільки його прийняття сприятиме вдосконаленню реалізації принципів і стандартів в практичній діяльності органів держави для забезпечення належного рівня захисту прав і свобод людини.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини