Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Миндоходов мріє про повну автоматизацію митного контролю

25 червня 2014, 17:05
121
0
Реклама

"Не дивлячись на те, що з початку року з територіальних органів Миндоходов звільнено більше 2 тис. чоловік, підприємці, перевізники досі мають справу з корумпованими митниками. На превеликий жаль, це не одиничні випадки, адже пропускні пункти - це завжди родючий грунт для хабарництва", - засмучується заступник Міністра прибутків і зборів України Михайло Ноняк.

На його думку чиновника, зміна кадрів не розв'яже проблему хабарництва в корені, тому потрібні механізми, які б посилювали відповідальність як самих митників, так і підприємців за протиправні дії.

А найефективнішим способом боротьби з корупцією може стати повна автоматизація процесів митного контролю в автомобільних пунктах пропуску.

"Усі європейські країни вже давно обладнані сучасними комп'ютерними системами на межах. Це виключає так званий людський чинник", - відмітив замміністра.

На сьогодні поступово здійснюється впровадження автоматизованих систем, які забезпечуватимуть цілодобовий безперервний контроль за виконанням митних процедур при переміщенні транспортних засобів будь-яких типів і розмірів без втручання працівників митного органу.

За інформацією прес-служби Миндоходов

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини