Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Активісти знову вимагають вільного володіння вогнепальною зброєю

25 червня 2014, 13:41
133
10
Реклама

Українська асоціація власників зброї написала лист Президентові України Петру Порошенку, в якому наполягає, що влада повинна розглянути і ухвалити законопроекти відносно створення легітимних можливості для захисту життя і здоров'я, житла і власності, конституційних прав і свобод, а також від узурпації влади, посягань на конституційний лад, суверенітет і територіальну цілісність України, - у тому числі, і за допомогою вогнепальної зброї.

У Президента просять терміново створити робочий гурт з фахівців, депутатів і представників збройової общини для підготовки законопроектів:

- про внесення змін до ст. 27 Конституцій - встановлення права на вільне володіння вогнепальною зброєю для захисту (детальніше: Пропонується закріпити в Конституції право на вільне володіння вогнепальною зброєю);

- проект Закону про цивільну зброю і боєприпаси, який створить основи для реалізації як права, так і відповідальності (адже держава повинна жорстко контролювати володіння і використання зброї).

Головним завданням робочої групи повинна стати швидка підготовка цих документів до внесення на розгляд ВР. Часу для зволікання немає, відзначається в зверненні, адже події останніх місяців виявили глибокі пропуски в системі безпеки України, держава практично втратила контроль за оборотом зброї серед населення, що несе погрози безпеки громадян і спокою в країні.

За інформацією Асоціації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини