Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВККС повноважна до завершення формування нового складу

25 червня 2014, 13:11
135
0
Реклама

Вища кваліфікаційна комісія суддів України заявляє, що зберігатиме свої повноваження в повному об'ємі, поки не почне роботу новосформована ВККС.

Враховуючи принцип постійності, закріплений в Законі про судоустрій і статус суддіва також принцип безперервності і стабільності в діяльності державних органів члени ВККС виконують свої повноваження до початку роботи знову сформованої Комісії, не міняючи свого юридичного статусу і без зміни об'єму своїх повноважень. Усі особи, які входять до складу Комісії, до проведення першого організаційного засідання комісії в новому складі юридично продовжують знаходитися в статусі членів ВККС.

У Комісії відмічають: згідно Закону про відновлення довіри до судової влади разом з припиненням повноважень членів Вищої ради юстиції і Вищої кваліфікаційної комісії суддів України не передбачено одночасного формування нових складів цих органів, що паралізує їх діяльність.

Згідно п.3 р. ІІ "Завершальні і перехідні положення", з дня набуття чинності Закону повноваження членів УСЮ і ВККС припиняються. Але у ВККС нагадують, що припинення повноважень члена Комісії є винятковим повноваженням самої ВККСтакож і рішення про закінчення повноважень попереднього складу Комісії приймається шляхом відкритого голосування більшістю голосів. Тому вказана норма Закону "Про відновлення довіри до судової влади в Україні" вказує виключно на початок процедури призначення нових членів Комісії.

За інформацією прес-служби ВККС.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини