Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд не дозволив податківцям застосувати непомірну запоруку

25 червня 2014, 12:13
151
0
Реклама

Великий український виробник інгредієнтів для популярних сортів хліба компанія "БМБ Бленд" виграла суд у податкової інспекції, яка просила застосувати до підозрюваного колишнього посадовця запорука 4 млн грн.. Відповідна постанова Броварського міськрайонного суду внесена в Єдиний державний реєстр судових рішень.

Як повідомляється, в 2012 році "БМБ Бленд" довела в суді першої інстанції і апеляції незаконність претензій податківців до компанії. Проте податкова паралельно порушила кримінальну справу проти посадовців підприємства. Незважаючи на рішення судів на користь компанії, справу не закрили. Більше того, слідство зажадало в суді обрати запобіжний захід у вигляді запоруки, а випадку невнесення підозрюваного треба було узяти під арешт.

Розмір запоруки визначається судом з урахуванням ряду обставин і повинен гарантувати виконання підозрюваним його обов'язків, проте не може бути непомірним для нього. Адвокат компанії відмітив, що запорука в даному випадку повинна встановлюватися в межах від 20 до 80 розмірів мінімальної заробітної плати (від 24 тыс 360 грн. до 97 тыс 440 грн.), тоді як пропонувалося 3207 розмірів мінімальної зарплати.

Суд виніс постанову про відмову в застосуванні міри припинення, оскільки під час розгляду клопотання прокурор не довів наявність обставин, передбачених законом. Після винесення ухвали прокурор відмовився відповісти на питання, якою законодавчою нормою керувався, коли підтримав клопотання слідчого.

Джерело: Голос України.

Відеоблог на ЮРТВ: Як виграти суперечку у податкової?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини