Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Комітет забракував проект про право використовувати прісні води в сільському господарстві

24 червня 2014, 18:37
107
0
Реклама

Комітет ВР з питань екологічної політики і природокористування рекомендує парламенту повернути на доопрацювання законопроект № 4666 про внесення змін до Кодексу України про надра відносно вдосконалення законодавства у сфері користування надрами сільськогосподарськими товаровиробниками.

Законопроектом пропонується посилити захист інтересів малого і середнього бізнесу в сільському господарстві (зокрема, у галузі тваринництва) шляхом надання права землевласникам і землекористувачам, які зареєстровані як платники фіксованого з/х податку, добувати і використовувати прісні води в сільському господарстві.

На думку членів Комітету, документ має ряд недоліків. Зокрема, найменування законопроекту в частині вдосконалення законодавства у сфері користування надрами сільськогосподарськими товаровиробниками не узгоджується з його змістом, адже в законопроекті йдеться не лише про сільгосптоваровиробників, а про значно ширшу категорію - землевласників і землекористувачів.

Народні депутати взяли також до уваги, що згідно укладення Кабміну реалізація норм проекту може привести до спричинення значного збитку водозабору, водним ресурсам і довкіллю.

Документ не знайшов підтримки і в Головному науково-експертному управлінні Апарату Верховної Ради, Держгеології, а Комітет ВР з питань бюджету надали ряд зауважень.

Джерело: ВР.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини