Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутат хоче повернути бібліотекарям надбавку до зарплати

24 червня 2014, 16:27
622
7
Реклама

Законопроектом № 4159а (автор - Н. Рудьковский) пропонується внести зміни Закон "Про бібліотеки і бібліотечну справу" і встановити, що працівникам державних і комунальних бібліотек, що здійснюють культурну, освітню, інформаційну, науково-дослідну, методичну діяльність, встановлюється надбавка за особливі умови роботи в розмірі 50 % посадового окладу.

Основними завданнями проекту є забезпечення соціальних гарантій працівникам бібліотек України і неможливість необмеженого впливу на їх матеріальний статус з боку чиновників.

Депутат нагадує, що Кабмін постановою від 25.03.2014 № 89 переведел в ручне управління чиновників питання надбавок усім працівникам бібліотек. Якщо раніше розмір надбавки за особливі умови роботи визначався у фіксованому розмірі - 50 % від окладу, то після змін він встановлюється в "граничному розмірі". Тобто, влада сама визначає суму надбавки (може бути і нуль). Вказані зміни вже привели до урізування в травні 2014 року заробітних плат тисячам працівників бібліотек, засмучується Н. Рудьковский.

Читайте також: Надбавку педагогам і бібліотекарям встановлюватиме директор установи

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини