Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розроблений проект нового техрегламента по эко-маркировке

24 червня 2014, 12:06
118
0
Реклама

Пройшли три роки як в Україні діє Технічний регламент по екологічній маркіровціякий визначає процедуру розробки і перегляду екологічних критеріїв, а також встановлює вимоги відносно необов'язкового (добровільного) застосування підприємствами-виробниками вимог під час використання екологічної маркіровки (дія регламенту не поширюється на лікарські засоби, ветеринарні препарати і медичні вироби).

Продовжуючи практику впровадження в Україні європейської екологічної маркіровки товарів і послуг, Мінприроди розробило проект постанови про затвердження нового техрегламента і плану заходів по його застосуванню. Також проектом чітко регулюються права і обов'язки суб'єктів господарювання у відповідній сфері.

Застосування виробниками товарів і послуг і постачальниками вимог Технічного регламенту зараз все ще залишається добровільним, хоча починаючи з 2014 року було заплановано їх обов'язкове використання.

Прийняття проекту дозволить забезпечити достовірну, прозору і доступну систему інформування споживача про екологічні характеристики товарів і послуг, представлених на ринку України, а також сприятиме посиленню відповідальності виробника за недобросовісну рекламу екологічного змісту.

За інформацією Держпідприємництва.

Читайте детальніше про вимогах до застосування екологічної маркіровки

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини