Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для стимулювання бізнес-активності пропонується відмінити деякі види спецсанкцій

24 червня 2014, 10:57
138
0
Реклама

На сьогодні деякі норми регулювання зовнішньоекономічної діяльності мають надмірно обмежувальний вплив на торгівлю, вважають в Мінекономрозвитку, тому для стимулювання в Україні бізнес-активності їх необхідно проглянути і усунути.

Проведений фахівцями міністерства аналіз свідчить про необхідність відмінити деякі види спеціальних санкцій, що накладаються за порушення законодавства в сфері ВЭД, які встановлені відповідно до Закону "Про зовнішньоекономічну діяльність", оскільки вони є неактуальними і знижують інвестиційну привабливість України.

Розроблений законопроект про внесення змін до Закону "Про зовнішньоекономічну діяльність". Зокрема, пропонується виключити з переліку накладення штрафів і тимчасове припинення ВЭД. Експерти запевняють, що це значно зменшить рівень регуляторного навантаження. Для держави ж це означатиме пожвавлення зовнішньоторгового обігу, суб'єкти господарювання будуть упевнені в неможливості держорганів заборонити здійснення зовнішньоекономічних операцій, а населення буде забезпечено безперервною роботою.

За інформацією Мінекономрозвитку.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини