Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропоновано ввести амністію для платників податків, що не заподіяли збитків держбюджету

23 червня 2014, 17:48
120
4
Реклама

Нардепы-ударовцы подали у ВР законопроект № 4089яким пропонують відмінити відповідальність за порушення податкового законодавства, допущені платником податків в течію 3 років з дня їх внесення в Єдиний державний реєстр юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців, якщо ці порушення не привели до збитків держбюджету.

Законопроект пропонує доповнити статтю 86 Податкового кодексу пунктом 13, згідно з яким не застосовуватиметься карна відповідальність, а також фінансова відповідальність у вигляді штрафуу разі відсутності у платника податків податкового боргу.

Стаття 112-1 доповнюється положенням, згідно з яким не притягуються до карної відповідальності платники податків і їх посадовці у тому випадку, якщо платник податку був внесений в ЕГР в течію 3 років до дати виявлення порушення, а податковий борг відсутній або погашений.

Запропоновано не накладати штрафи і інші стягнення на таких платників податків за:
- порушення платником податків порядку представлення інформації про фізичних осіб - платників податків;
- непредставлення або несвоєчасне представлення податкової звітності або невиконання вимог відносно внесення змін до податкової звітності;
- порушення встановлених законодавством термінів зберігання документів з питань числення і сплати податків і зборів, а також документів, пов'язаних з виконанням вимог іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладений на контролюючі органи;
- порушення порядку отримання і використання торгового патенту;
- порушення правил сплати (перерахування) податків; порушення правил нарахування, утримання і сплати (перерахування) податків у джерела виплати.

Як запевняють автори проекту, реалізація запропонованих норм забезпечить створення умов для становлення і розвитку суб'єктів підприємницької діяльності, а також сприятиме створенню нових робочих місць.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини