Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нардепи хочуть звільнити місцеве самоврядування від фінансування громадських робіт

23 червня 2014, 14:39
140
0
Реклама

У парламенті групою депутатів зареєстрований законопроект № 4146а про внесення змін до в ст.31 Закону "Про зайнятість населення".

Передбачається відмінити норму про пропорційність фінансування громадських робіт із залученням зареєстрованих безробітних за рахунок засобів місцевих бюджетів і Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Згідно з проектом, фінансування таких робіт повинне здійснюватися тільки за рахунок засобів Фонду общеобязательноеобязательного держсоцстрахування на випадок безробіття (які для цього цілком достатньо, запевняють депутати).

Основною метою ухвалення вказаного законопроекту є зміцнення матеріально-фінансової бази місцевого самоврядування.

На сьогодні у разі залучення зареєстрованих безробітних до громадських робіт фінансування організації таких робіт здійснюється пропорційно рівними частками за рахунок засобів місцевих бюджетів і Фонду. Проте об'єм коштів, передбачених Фондом, значно перевищує об'єми коштів місцевих бюджетів, що призводить до недофінансування, неможливості проведення цих робіт в необхідних об'ємах і залучення до них усіх бажаючих зареєстрованих безробітних.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини