Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нардепи хочуть ввести карну відповідальність за невиконання військово-транспортного боргу

20 червня 2014, 16:19
160
0
Реклама

Комітет ВР з питань національної безпеки і оборони рекомендує прийняти за основу і в цілому законопроект № 4710 про внесення змін до деяких законів відносно забезпечення проведення мобілізації і гарантій громадянамщо проходить військову службу по заклику під час мобілізації.

Згідно з проектом, банки і інші фінансові установи будуть зобов'язані припинити нарахування відсотків і пені боржникам, які були покликані на військову службу під час мобілізації, гарантувати збереження робочих місць і рівня заробітної плати мобілізованими в ряди Збройних сил і Національної гвардії. Під час відновлення на роботі не можуть проводитися додаткові перевірки. Документ також пропонує встановити, що держава припиняє на період служби нарахування податків і інших зборів, які потрібно від предпринимателя-физического особи, був покликаний під час мобілізації.

Також законопроектом пропонується встановити карну відповідальність за неналежне виконання військово-транспортного боргу керівниками підприємств - у вигляді позбавлення волі на термін від 2 до 5 років.

Під час обговорення члени Комітету вказали на те, що деякі пропозиції, викладені в проекті, вже врегульовані Законом про внесення змін відносно удосконалення оборонно-мобілізаційних питань під час проведення мобілізації. Тому народні депутати рекомендують Верховній Раді підтримати ті новели законопроекту, які не врегульовані чинним законодавством.

За інформацією прес-служби апарату ВР.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини