Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як встановлюється статус учасника бойових дій в АТО?

20 червня 2014, 12:00
278
0
Реклама

Учасниками бойових дій визнаються військовослужбовці Збройних Сил України, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, а також брали участь в контртерористичній операції. Перелік осіб, які є учасниками бойових дій, визначений пунктом 19 статей 6 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту".

З метою обліку особового складу командиром військової частини видається той, що відповідає наказ (по стройовій частині) про відрядження в райони проведення АТО, а також інформація про участь військовослужбовців в АТО заноситься в особисту справу або військовий квиток і упевняється командиром військової частини і гербовою печаттю.

Видачу посвідчень учасника бойових дій військовослужбовцям за відповідними рішеннями буде організовано Департаментом кадрової політики Міністерства оборони України і Головним управлінням персоналу Генерального штабу Збройних Сил України, а військовозобов'язаним, покликаним на військову службу під час мобілізації, - обласними і Київським міським військовими комісаріатами.

За інформацією прес-служби Міноборони.

ВР надала учасникам АТО офіційний статус учасника бойових дій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини