Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Українські виробники зможуть скористатися подвійними об'ємам тарифних квот від ЄС

20 червня 2014, 09:07
89
1
Реклама

Ратифікація економічній частині Угоди про асоціацію дозволять вітчизняним виробникам в подвійному об'ємі скористатися квотами на постачання продукції в ЄС (підписання планується 27 червня). Україна зможе починати застосовувати Угоду з осені цього року.

Як відмітив урядовий уповноважений з питань європейської інтеграції Валерій Пятницкий, "це відкриває можливість по тих товарах, де є тарифні квоти, фактично, двічі їх використовувати. Тому що сьогодні ми використовуємо їх у рамках торгових преференційа як тільки набуде чинності Угода, автономні торгові преференції припиняють свою дію, і ми зможемо використовувати ці квоти ще разале вже у рамках Угоди. Тобто, це унікальний рік, коли впродовж 8-9 місяців можна скористатися подвійними об'ємам тарифних квот".

Урядовий уповноважений підкреслив, що не слід концентруватися тільки на тарифних преференціях, оскільки Угоду про асоціацію відкриває набагато більший спектр співпраці з ЄС.

Експерт Мінекономрозвитку додав, що після набуття чинності Угоди про асоціацію для українських виробників 2 року діятиме генеральна система преференцій Євросоюзуу рамках якої умови доступу на європейський ринок для деяких груп товарів навіть краще, ніж сьогодні передбачені автономними торговими преференціями, або передбачені в перші 2-3 року дії Угоди про вільну торгівлю.

За інформацією Мінекономрозвитку.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини