Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вимушеним мігрантам надали право на тимчасове житло

19 червня 2014, 17:42
260
4
Реклама

ВР прийняла Закон (законопроект № 4998) про правовий статус осіб, які вимушені покинути місця проживання внаслідок тимчасової окупації Автономної Республіки Крим і м. Севастополя і обставин, пов'язаних з проведенням АТО на території України.

Закон визначає порядок надання держдопомоги, захисту конституційних прав і законних інтересів осіб, які вимушено залишили місце проживання і переїхали в інші регіони України.

Обличчя, яке вимушено покинула місце проживання внаслідок тимчасової окупації Криму або обставин, пов'язаних з проведенням антитерористичної операції на території України, - громадянин України, Крим, що постійно проживає в Автономній Республіці, або м Севастополі за станом на 18 березня 2014 року або на території проведення АТО на час початку антитерористичної операції (вимушений мігрант). До цієї категорії осіб відносяться також і іноземці або особи без громадянства, які на законних підставах проживали на вказаних територіях України і вимушено покинули місця проживання внаслідок вказаних обставин.

Посвідчення вимушеного мігранта - документ, який видається вимушеному мігрантові територіальним підрозділом центрального органу виконавчої влади, що реалізовує державну політику у сфері міграції (імміграції і еміграції), у тому числі протидії нелегальної (незаконною) міграції, громадянства, реєстрації фізичних осіб, біженців і інших визначених законодавством категорій мігрантів і який є підставою для отримання державної допомоги в порядку і об'ємах, визначених чинним законодавством і справжнім Законом. Форма і опис посвідчення вимушеного мігранта встановлюється КМУ.

Закон ухвалений з деякими поправками, внесеними в ході обговорення

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини