Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ГИС планує удосконалити аспекти заборони виїзду боржників за кордон

19 червня 2014, 18:03
178
2
Реклама

Державна старанна служба України ініціює громадське обговорення питання застосування юридичної санкції - заборони виїзду за межі України боржників, що ухиляються від виконання судових зобов'язань.

"Ми поставили собі завдання збільшити показники виконання судових рішень Державною старанною службою мінімум удвічі" - пояснила причини такої ініціативи замголови ГИС Агия Ахундова.

Обговорення цього питання у форматі круглого столу заплановане на 11 липня. До участі в дискусії запрошені представники Національної асоціації адвокатів України, судді ВСУ, ВССУ, апеляційного суду і районних судів м. Київ, учені і громадськість, представники пограничної і міграційної служб.

Одним із способів ухилення від виконання своїх зобов'язань являється виїзд боржника за межі України, у тому числі на ПМЖ.

Згідно з вимогами статті 6 Закону про порядок виїзду/в'їздуухилення громадянина від виконання зобов'язань, покладених на нього судовим рішенням, рішенням іншого органу (посадовця), або якщо відносно нього діють неврегульовані аліментні, договірні або інші невиконані зобов'язання, є основою для тимчасової відмови громадянинові у виїзді за межі України. Питання про таке обмеження боржника (при виконанні судових рішень) вирішується судом по місцезнаходженню органу ГИС за уявленням держвиконавця.

За інформацією прес-служби ГИС.

Читайте також:
ВСУ розповів про практику по тимчасовому обмеженню в праві виїзду за кордон
Ростислав Кравец : Ще раз про заборону виїзду за кордон і його відміну

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини