Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дешевше 377 грн. закордонний паспорт не отримати, знову запевняють чиновники

19 червня 2014, 16:03
437
2
Реклама

Державна міграційна служба України знову відреагувала на перманентну критику громадськості на адресу ГМС і ГП "Документ" відносно вартості оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон. Як відомо, є думка, що за закордонний паспорт треба платити тільки держмито (170 гривен), а інші платежі, передбачені діючими постановами Кабміну, нібито незаконні.

У зв'язку з цим ГМС України роз'яснює, що платіж при оформленні закордонного паспорта впродовж 30 днів включає:
- держмито 170 гривен
- вартість админуслуги 87 грн. 15 коп.
- вартість бланка і його персоналізації 120 грн.
Загальна сума платежу складає 377 гривен 15 коп.яка зараховується до Державного бюджету України.

Щоб не було плутанини, ГМС пропонує внести зміни в законодавство і устаносить єдиний платіж за оформлення закордонного паспорта, такі пропозиції вже передані в Кабмін.

На сьогодні заяви про видачу паспорта громадянина України для виїзду за кордон приймаються в 192 підрозділах Міграційної служби, але у зв'язку з недостатньою чисельністю працівників ГМС і постійно зростаючим об'ємом роботи іноді люди справедливо скаржаться на певні незручності і черги при оформленні закордонного паспорта. Часто цією ситуацією користуються чорні посередникиякі пропонують громадянам корупційні схеми отримання паспорта, заробляючи на цьому чималі кошти.

Поки фінансові ресурси держави не дозволяють ГМС повною мірою створити належну кількість автоматизованих робочих місць, з метою зменшення черг утворюються Центри обслуговування громадян "Паспортний сервіс" - як альтернативний варіант підвищення рівня обслуговування громадян з паспортних питань.

У таких Центрах виключно добровільно заявник може отримати інформаційно-консультаційні послуги, подати документи на оформлення закордонного паспорта, скористатися послугами з проставляння апостиля, звернутися до нотаріуса і так далі. Вартість послуги встановлена в розмірі 250 грн. (засоби спрямовуються на оплату праці персоналу, закупівлю і обслуговування устаткування, оренду приміщень, комунальні платежі і так далі). Але ГМС відмічає, що відсутній який-небудь примус до звернення в Центр.

За інформацією прес-служби ГМС.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини