Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін розробив правила функціонування ПЕК в умовах припинення постачань

19 червня 2014, 12:12
238
0
Реклама

Кабмін подав до парламенту законопроект № 4117а о особливому періоді в паливно-енергетичному комплексіяким визначаються підстави введення такого періоду, устанавливаюся правові і організаційні принципи функціонування ПЕК) в особливий період.

Згідно з проектом, особливий період в ПЕК - це період функціонування паливно-енергетичного комплексу в умовах обмеження і припинення постачань енергоносіїв на територію України, а також в інших випадках, визначених законом. Рішення про введення і припинення особливого періоду в ТЕК приймає КМУ.

Порядок діяльності підприємств ПЕК у особливий період встановлюватиме Кабмін. Зокрема, уряд зможе прийняти рішення відносно обов'язкового продажу природного газу газодобувними недержавними підприємствами (доля держави в статутному фонді яких складає менше 50%)  теплогенерирующим компаніям для задоволення потреб населення у послугах з опалювання і гарячого водопостачання.

Також пропонується дозволити в особливий період обмежувати енергопостачання об'єктів у сфері теплопостачання в опалювальний сезон нижче за технологічний мінімум споживання природного газу.

Нагадаємо, що "Газпром" подав в Стокгольмський арбітраж позов проти України


Сьогодні народні депутати на заседении ВР тільки з четвертої спроби змогли включити до порядку денного цей законопроект № 4117а, а також альтернативний № 4117а-1.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини