Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Генпрокуратура викрила екс-керівництво ВХСУ в хабарництві

19 червня 2014, 10:40
111
1
Реклама

Головне слідче управління Генеральної прокуратури України почало попереднє розслідування за фактом здирства колишнім керівництвом Вищого господарського суду України хабаря в сумі 500 тис. фунтів стерлінгів.

Як повідомляється, впродовж 2012-2014 років колишні чиновники ВХСУ вимагали вказаний хабар від керівника підприємства за ухвалення рішень суддями господарських судів в його користь. Хабарники погрожували підприємцеві позбавленням його права власності на торгово-розважальний комплекс, який надалі було продано через товарну біржу, внаслідок чого вказаному підприємству нанесені матеріальні збитки у розмірі 140 млн. гривен.

Відомості про цей факт внесені в Єдиний реєстр досудових розслідувань по ч. 3 ст. 15 (Замах на злочин), ч. 5 ст. 27 (Види співучасників), ч. 4 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовцем) Карного кодексу України.

Крім того розпочато досудове розслідування за фактом винесення суддями Господарського суду м. Києва і Київського апеляційного господарського суду впродовж 2011-2012 років, за сприяння керівництва Вищого господарського суду України свідомо неправосудних рішеньякими одно з ТОВ позбавлене права пайової власності на будівлю в столиці площею 10220,8 кв. м. і права стягнення з іншого підприємства безпідставно отриманих грошових коштів в сумі 28 млн. грн. Дані про скоєння цього злочину зареєстровано по ч. 2 ст. 375 (Винесення суддею свідомо неправосудного вироку, рішення, визначення або постанови) УК.

За інформацією ГПУ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини