Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Раді пропонують самороспуск

18 червня 2014, 16:27
149
5
Реклама

Нардепи В. Балога і И. Рибалк подали до парламенту проект № 4106а Постанови про самороспуске Верховної Ради.

У проекті вказано: враховуючи нездатність ВР сьомого скликання повною мірою представляти інтереси народу України, ухвалюється визнати такою, що її самораспустившейся, і звернутися до Президента України з пропозицією призначити позачергові вибори народних депутатів.

Серед аргументів такого рішення приводиться неможливість значної частини нардепів бути виразником інтересів Українського народу (це проявилося під час політичної кризи), а також те, що депутати порушують вимоги відносно особистого голосування та ін.

Також зареєстрований проект № 4107а Постанови про дострокове припинення повноважень Верховної Радиавтори якого - О. Ляшко, О. Тягнибок, В. Ковальчук, С. Соболев.

Цим документом Раді пропонується заявити про самороспуске - дострокове припинення повноважень; але до Президента України звернутися із пропозицією прийняти рішення про дострокове припинення повноважень ВР і призначити позачергові вибори.


Між тим, Президент України чекає рішення Верховної Ради про проведення дострокових парламентських виборів, повідомляє прес-служба. Петро Порошенко підкреслив, що дострокові парламентські вибори ініціює український народ, адже за соціологічними опитуваннями 70% українців вимагають перезавантаження влади, і ігнорувати думку народу ніхто не має права.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини