Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Банківські вклади учасників програми будівництва доступного житла захистять законом

18 червня 2014, 16:01
132
0
Реклама

Захистити майнові права і право на житлі громадян-учасників Програми будівництва (придбання) доступного житла покликаний законопроект № 4074аяким планується внести зміни в статтю 26 Закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб".

Документ, внесений групою народних депутатів, торкається забезпечення виконання Державної цільової соціально-економічної програми будівництва (придбання) доступного житла. Проект розроблений за участю Минрегиона.

Як відмічають в Минрегионе, такі законодавчі зміни дозволять забезпечити відшкодування вкладів учасників Програми у проблемних банках за рахунок Фонду гарантування вкладів фізичних в повному об'ємі, без застосування встановлених у такому разі обмежень.

Як повідомлялося раніше, останнім часом учасники Програми зіткнулися з проблемою, яка вимагає невідкладного рішення. У зв'язку з віднесенням окремих банків до категорії неплатоспроможних виникла загроза неповернення власних засобів громадян і засобів держпідтримки, накопичених на поточних банківських рахунках.

Проект включений до порядку денного поточної сесії ВР, днями він був розглянутий парламентським Комітетом з питань будівництва, житлово-комунального господарства і регіональної політики.

За інформацією Минрегиона.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини