Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нардепи мають намір заборонити кориду і підкоригувати правила полювання

18 червня 2014, 12:29
119
1
Реклама

Верховна Рада України сьогодні прийняла за основу законопроект № 3672 про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно охорони біорізноманітності.

Законопроектом пропонується внести зміни Закон про захист тварин і заборонити:
- використання ведмедів і вовків на мисливських випробувальних станціях, а також для проведення змагань і отруїла мисливських собак;
- відстріл тварин в містах і інших населених пунктах з пневматичної, вогнепальної, холодної метальної зброї;
- використання тварини в кориді;
- створення і діяльність пересувних звіринців, пересувних зоопарків і пересувних виставок диких тварин;
- діяльність дельфінаріїв, які не мають природної морської води.

Також нормами законопроекту передбачено вдосконалення умов природокористування на територіях природно-заповідного фонду, розширюється список птахів, яких не можна відстрілювати, забороняються капкани і так далі Детальніше про проект: Депутати мають намір заборонити кориду.

Також сьогодні ВР прийняла за основу законопроект № 4004 про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно охорони тваринного світу.

Пропонується заборонити використовувати для добування об'єктів тваринного світу самострелы, самоловы, петлі, газ, дим, струм і тому подібне. Вносяться зміни в КоАП відносно заборони реклами заборонених знарядь добування об'єктів тваринного або рослинного світу.

Також планується вводити "сезони тиші" у травні-червні в місцях масового розмноження і вирощування потомства тваринами. Детальніше про проект: Депутати пропонують підкоригувати правила полювання.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини