Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламент врегулював фінансові аспекти будівництва дніпропетровського метро

18 червня 2014, 09:35
84
0
Реклама

Верховна Рада України 17 червня прийняла Закон про внесення змін до Держбюджету-2014 відносно завершення будівництва метрополітену в м. Дніпропетровську (проект № 4900).

Закон про Державний бюджет України на 2014 рік доповнений новою статтею 25, згідно якої надання засобів Міністерством фінансів комунальному підприємству "Дніпропетровський метрополітен" Дніпропетровської міської ради (за рахунок кредиту, притягненого державою від Європейського інвестиційного банку для реалізації проекту "Завершення будівництва метрополітену в Дніпропетровську") здійснюється на безповоротною основі.

Дніпропетровська міська рада повинна відшкодовувати витрати держбюджету по обслуговуванню такого кредиту і вносити до держбюджету плату за надання кредитних коштів. Комунальне підприємство "Дніпропетровський метрополітен" звільняється від зобов'язання надавати забезпечення виконання зобов'язань перед державою по відшкодуванню витрат держбюджету у зв'язку з отриманням такого кредиту.

Раніше планувалося, що вказані засоби будуть надані на умовах зворотності, але у зв'язку з обмеженими фінансовими можливостями "Дніпропетровського метрополітену" підприємство давно зверталося до уряду з проханням розглянути можливість надання йому засобів кредиту ЄБРР на безповоротній основі.

Нагадаємо, що влітку 2013 року Україна ратифікувала Кредитна угода (Проект "Завершення будівництва метрополітену в Дніпропетровську") між Україною і Європейським банком реконструкції і розвитку. Сам договір був укладений влітку 2012 року. Передбачається погашення кредиту з 2 грудня 2016 року до 2 червня 2027 року 22 рівними частинами кожні півроку.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини