Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держвиконавців-хабарників знаходять і віддають під слідство

17 червня 2014, 16:40
173
1
Реклама

Голова Державної старанної служби України Дмитро Сторожук відзвітував про результати трьох місяців роботи у напрямі боротьби з корупцією у виконавській системі. Так, спільними зусиллями ГИС і правоохоронних органів з початку року відкрито 41 карне виробництво відносно державних виконавців і керівників відділів по фактах хабарництва (при цьому відзначається, що за увесь минулий рік не було відкрито жодної кримінальної справи).

Перевірка також виявила систематичні порушення в роботі державних виконавців і показала недбале відношення до виконання своїх обов'язків. Усі ці факти будуть передані в правоохоронні органи для залучення винних до відповідальності, підкреслив Д. Сторожук.

Одним з інструментів вирішення проблеми непрофесіоналізму державних виконавців є прийняття кадрових рішень. Наприклад, в Києві після зміни керівника управління ГИС показники виконання рішень помітно покращали і за станом на сьогодні в столиці не залишилося жодного невідкритого старанного виробництва, похвалився чиновник.

Виявлені факти правопорушень передаються правоохоронним органам для проведення слідства. Перевірки тривають.

За інформацією прес-служби ГИС.

Відмітимо, що знову піднято питання про введення інституту приватних виконавців - про це
повідомляв Мінюст, а депутатський проект вже в парламенті.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини