Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Удосконалюється процедура забезпечення шахтарів безкоштовним вугіллям

17 червня 2014, 15:26
264
0
Реклама

Верховна Рада сьогодні прийняла за основу законопроект № 2203а відносно забезпечення соціальних гарантій працівникам гірських, шахтобудівних (углестроительных) підприємств, державних воєнізованих аварійно-рятувальних служб (формувань) у вугільній промисловості.

Законопроектом пропонується розширити термінологічний апарат Гірського закону України уточненим визначенням гірського підприємства і закріпленням нового - вуглевидобувне (шахтобудівне) підприємство.

Також передбачається розширити перелік підприємств, які надають безкоштовне вугілля, і категорій осіб, які таким вугіллям забезпечуються.

А в статті 48 Гірського закону заплановано передбачити, що забезпечення вугіллям на побутові потреби працівників гірських підприємств і пенсіонерівякі працювали на таких підприємствах, повинно здійснюватися правонаступником в розмірах, визначуваних галузевою угодою, не лише після ліквідації або консервації гірського підприємства, як встановлено в діючій редакції цієї статті, але і під час дії процедури ліквідації або консервації гірського підприємства.

Крім того, пропонується встановити, що фінансування заходів по безкоштовному забезпеченню вугіллям на побутові потреби в час і після ліквідації або консервації гірського підприємства повинно здійснюватися за рахунок субвенцій з держбюджету місцевим бюджетам на здійснення держпрограм соцзахисту в порядку, визначеному Кабміном, а не за рахунок засобів, виділених на ліквідацію/консервації гірського підприємства, після закінчення цієї роботи правонаступником, як визначено чинним законом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини