Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Через "коридори" із зони АТО випустять усіх громадян без фільтрації, - омбудсман

16 червня 2014, 19:00
83
1
Реклама

Відбулася зустріч Уповноваженого ВР України з прав людини Валерії Лутковской і Уповноваженої з прав людини Російської Федерації Ели Памфиловой за участю правозахисників України і Росії. Йшлося про проведену роботу по поверненню дітей, насильно вивезених з р. Снігового, забезпечення хворих і поранених ліками, розселенні переселенців і тому подібне

"Ситуація з дітьми з р. Снігового стала прикладом того, як швидко і ефективно можуть працювати два омбудсманы, коли є політична воля дійсно працювати в інтересах прав людини"- відмітила Валерія Лутковская, додавши, що вони з Елою Памфиловой знаходилися на зв'язку, як тільки поступила інформація відносно цієї ситуації, і тепер співпраця вийде на новий рівень.

Відносно проблеми забезпечення хворих і поранених ліками Валерія Лутковская відмітила, що проблема була пов'язана як з транспортуванням препаратів, так і з проведенням плати за них, оскільки у ряді районів проведення АТО робота казначейства припинена. Проте Уповноважений завірила, що найближчим часом проблема доставки інсуліну і інших життєво необхідних ліків в зону проведення антитерористичної операції на сході України буде розв'язана.

Український омбудсман розповіла, що люди мають бути вивезені на безпечну територію України через "рятувальні коридори"і ніякої фільтрації для громадян, які проходитимуть такі коридори із зони проведення АТО, не передбачається (адже створення фільтраційних таборів було б порушенням прав людини).

Правозахисники Росії і України також вирішили створити спільну правозахисну місіющоб сприяти збереженню життя, здоров'я і безпеки мирних жителів, що опинилися в зоні бойових дій на території Донецької і Луганської областей України. Омбудсманы України і Російської Федерації виразили свою згоду підтримати діяльність цієї місії у рамках своїх повноважень.

За інформацією прес-служби Уповноваженого ВРУ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини