Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна готова дотримувати міжнародні податкові вимоги до рахунків

16 червня 2014, 16:29
239
3
Реклама

Міністерство фінансів 11 червня 2014 року направило до Департаменту Казначейства США лист-підтвердження, що Україна планує вжити заходи, необхідні для підписання до 31 грудня 2014 року Угоди між урядом Сполучених Штатів Америки і урядом України для підвищення рівня дотримання міжнародного податкового законодавства і виконання положень FATCAзгідно текстів по Моделі IGA 1В Угоди, у тому числі Додатків I і II, розміщеними на сайті Департаменту Казначейства США.

FАТСА - Закон Сполучених Штатів Америки "Про податкові вимоги до іноземних рахунків" (набув чинності 1 січня 2013 року), що містить вимоги до іноземних фінансових організаційзокрема:

- укладення спеціального договору з Податковою службою Сполучених Штатів Америки (IRS);

- здійснення контролю за наявністю рахунків, що відкриваються платниками податків США в українських фінансових організаціях і інформування про них в Податкову службу США.

З метою імплементації положень FATCA були спеціально розроблені 2 моделі типової міжурядової угоди "intergovernmental agreement" (IGA 1А, IGA 1В).

Україна повідомила про твердий намір почати переговори відносно Угоди по моделі IGA 1А відразу після парафування угоди по моделі IGA 1В, як було домовлено раніше з урядом США.

За інформацією прес-служби Мінфіну.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини