Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КСУ розповість, кого вважати пенсіонерами через старість

16 червня 2014, 11:20
190
4
Реклама

У вівторок, 17 червня, о 10 годині Конституційний Суд України офіційно оприлюднить прийняте 11 червня рішення в справі по конституційному зверненню відносно офіційного тлумачення словосполучення "пенсіонери через старість"яке міститься в абзаці шостому статті 125 Житлового кодексу.

З відповідним клопотанням в КСУ звернувся громадянин Скорохід В. В., якого цікавить, чи є пенсіонерами через старість особи, яким згідно із статтею 55 Закону про захист громадян, постраждалих від Чорнобильської катастрофипризначена пенсія зі зменшенням пенсійного віку, встановленого статтею 26 Закону про пенсійне страхування.

Посилаючись на судові рішення, автор клопотання відмічає, що в одних випадках суди не визнавали осіб, яким пенсія призначалася зі зменшенням пенсійного віку, пенсіонерами через старість, і виселяли їх із службових жител без надання іншого житла, а в інших випадках - відмовляли в задоволенні позовів про виселення таких пенсіонерів з наданих їм в користування службових жител, вважаючи їх пенсіонерами через старість.

Неоднозначне застосування судами України словосполучення "пенсіонери через старість", на думку Скорохода В. В., порушує конституційне право на житлі.

За інформацією прес-служби КСУ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини