Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У реєстр внесені два нових індустріальних парку

13 червня 2014, 16:14
127
0
Реклама

Наказом Держінвестпроекту від 6 червня 2014 року в Реєстр індустріальних парків України були внесені два промислових парку: "Соломон" (у Закарпатській області) і "Свема" (у Сумській).

Тепер обидва індустріальні майданчики мають можливість отримати ряд преференцій: звільнення від сплати пайового внеску на розвиток інфраструктури і сплати митних платежів на устаткування, яке використовуватимуть резиденти парків.

Ці індустріальні парки мають великі площі і розташовані поряд з діючими промисловими підприємствами, а це створює для них додаткову перевагу. Зокрема, територія "Соломон" охоплює 66,2 га, "Свемы" - 92 га.

"Соломон"
вже має інвесторів, які готові здійснювати виробництво повного циклу сучасних автомобілів. Передусім цьому сприяло вигідне розташування майданчика, який знаходиться на перетині чотирьох меж з ЄС.

Бюджетна ефективність індустріального парку "Свема" складе 3-4 млн грн. в рік у формі сплачених податків до бюджетів різних рівнів. У "Свеме" інвестори зможуть розгорнути виробництво фармацевтичних виробів, будівельних матеріалів, пластмаси, продукції деревообробки, а також хімічне виробництво. Очікується, що за період функціонування індустріального парку, а це близько 30 років, на його території буде створено більше 2 тис. робочих місць.

Нагадаємо, що рішення рекомендувати Держінвестпроекту України внести обоє парку в Реєстр було прийнято на засіданні постійно діючої міжвідомчої комісії при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України.

За інформацією прес-служби
Держінвестпроекту.

У Україні вже створені індустріальні парки у Хмельницькому, Івано-Франківську і Львові; а також в ресстр включені парки вЖитомирской і Полтавською областях.

Індустріальний парк
- це визначений відповідно до містобудівної документації і земельного кадастру, улаштований відповідною інфраструктурою земельну ділянку, в межах якої учасники можуть здійснювати госпдіяльність у сфері промислового виробництва, науково-дослідну діяльність і діяльність у сфері інформації і телекомунікацій на умовах, визначених Законом України "Про індустріальні парки" і договором про здійснення господарської діяльності.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини