Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЦВК відмовила ініціаторам референдуму по прийняттю Конституції

13 червня 2014, 13:55
150
0
Реклама

7 червня 2014 року в ЦВК уповноваженим представником ініціативної групи були подані документи зборів громадян України відносно проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою.

З вказаних документів виходить, що в місті Києві 31 травня 2014 року за ініціативою групи громадян України відбулися збори відносно проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою, в якому (згідно з протоколом) взяли участь 2 347 чоловік. Учасниками зборів визнано доцільним проведення референдуму і схвалена пропозиція про винесення таких питань:

1. Чи згодні Ви з тим, що Конституція України в новій редакції має бути прийнята безпосередньо українським народом на всеукраїнському референдумі?

2. Чи приймаєте Ви Конституцію України в новій редакціїпроект якого додається, внесену на всеукраїнський референдум, проголошений Президентом України за народною ініціативою?

3. Чи ухвалюєте Ви конституційний Закон про введення в дію Конституції в новій редакції, проект якого додається, внесений на всеукраїнський референдум, проголошений Президентом України за народною ініціативою?

Учасниками зборів також був створений гурт по збору підписів громадян під вимогою про проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою.

Розглянувши документи, а також здійснивши в межах своїх повноважень перевірку питань і запропонованих текстів новій редакції Конституції України і закону України, Центральна виборча комісія відмовила в реєстрації вказаної ініціативної групи, оскільки вони не відповідають Конституції України і законам України. Крім того, під час утворення ініціативної групи всеукраїнського референдуму за народною ініціативою на зборах громадян був порушений визначений законом порядок.

За інформацією прес-служби ЦВК.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини