Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Громадянам, що охороняють громадський порядок і межу, можуть дозволити зброю

13 червня 2014, 09:10
212
4
Реклама

Комітет ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує прийняти за основу законопроект № 4914 "Про внесення змін до Закону України "Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону".

Законопроектом пропонується надати право членам громадських формувань по охороні громадського порядку і державного кордону придбавати і використовувати холодну і вогнепальну зброю на підставі дозволу органу внутрішніх справ, а також визначити порядок використання цієї зброї.

Передбачається встановити, що члени таких формувань мають право при виконанні своїх обов'язків спільно з працівниками органів внутрішніх справ або прикордонниками застосовувати власні або видані цими об'єднаннями спеціальні засоби, холодна і вогнепальна зброя.

Члени Комітету підтримали законопроект, прийняття якого дозволить громадянам, залученим до охорони громадського порядку і державного кордону, використовувати зброю, що полегшить боротьбу з терористами, сприятиме збільшенню обороноздатності держави, посилить ефективність роботи Державної пограничної служби і інших правоохоронних органів.

Джерело: сайт ВР.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини