Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати не бажають забороняти перегляд меж зон радіоактивного забруднення

12 червня 2014, 18:40
131
0
Реклама

Комітет ВР з питань екологічної політики, природокористування і ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи рекомендує відхилити законопроект № 3595яким пропонується ввести мораторій на перегляд меж зон радіоактивного забруднення територій до 2023 року.

Детальніше про проект: Депутат пропонує заборонити до 2023 р. перегляд меж зон радіоактивного забруднення територій.

Під час обговорення народні депутати підкреслили, що питання перегляду меж зон радіоактивного забруднення детально регламентовано в Законі про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи і в Законі про правовий режим території, що піддалася радіоактивному забрудненню внаслідок Чорнобильської катастрофи. Отже, вважають члени Комітету, у введенні мораторію як засобу накладення тимчасової заборони на перегляд меж зон радіоактивного забруднення територій немає необхідності.

Відзначалося також, що введення мораторію не дасть можливості ефективно вирішувати питання розвитку відповідних територій, не дозволить зосередити зусилля на реабілітації найбільш з них забруднених, а також посилить депресивний стан певних населених пунктів України.

Джерело: сайт ВР.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини