Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Територіальним громадам дозволять добровільно об'єднуватися

12 червня 2014, 15:02
124
0
Реклама

Ще один крок до впровадження реформи місцевого самоврядування зроблений урядом - Кабмін схвалив законопроект "Про добровільне об'єднання територіальних громад".

Метою ухвалення такого закону є створення законодавчих передумов для формування на добровільній основі сильних, самодостатніх територіальних громад з наданням їм відповідних матеріальних, фінансових ресурсів. Це, у свою чергу, дасть можливість поліпшити якість надання адміністративних, соціальних, громадських послуг жителям територіальних громад.

На сьогодні дуже багато територіальних громад є нечисленними, у багатьох немає виконавчих органів рад, відсутні бюджетні установи. І щоб вони отримали шанс на розвиток, їм необхідно укрупнитися, об'єднавши зусилля і ресурси, і спільно вирішувати питання місцевого значення. На основі запропонованих норм громади зможуть об'єднуватися на добровільній основі.

Відмітимо, що раніше уряд направив у ВР законопроект "Про співпрацю територіальних громад"прийняття якого дозволить громадам укладати угоди між собою, створювати спільний орган управління і вирішувати ті або інші питання.

Таким чином, готові вже два законопроекти, які дозволять реформувати місцеве самоврядування, не чекаючи змін в Конституцію України. Як тільки вони будуть прийняті, уряд зможе почати впровадження пілотних проектів по формуванню дієздатних громад.

За інформацією прес-служби Минрегиона.

Нагадаємо, що такі проекти були
підготовлені і подані у ВР також і попереднім Кабміном.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини