Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Які документи потрібні підприємцеві для розміщення біотуалетів?

12 червня 2014, 11:06
956
0
Реклама

По зверненнях суб'єктів господарювання Держпідприємництво надало роз'яснення відносно розміщення біотуалетів. Біотуалет є тимчасовою спорудою і його розміщення здійснюється відповідно до Порядком розміщення тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності.

Відповідно до пунктів 2.1 - 2.3 Порядку, основою для розміщення тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності (далі - ВС) являється паспорт прив'язки ВС.

Замовник, який має намір встановити ВС, звертається до відповідного виконавчого органу сільської, селищної, міської ради, районній державній адміністрації з заявою у довільній формі про можливість розміщення ВС. До заяви додаються:
- графічні матеріали з вказівкою бажаного місця розташування ВС, виконані замовником в довільній формі на топографо-геодезической основі М 1:500 кресленнями контурів ВС з прив'язкою до місцевості;
- реквізити замовника (найменування, ПІБ, адреса, контактна інформація).
Цей перелік документів являється вичерпним.

Моніторинг територіальними органами Держпідприємництва проблемних питань відносно розміщення тимчасових споруд в регіонах України засвідчив різний підхід органів місцевого самоврядування в регулювання цього питання.

Тому Держпідприємництво підкреслює: законодавством не передбачено повноважень органів місцевого самоврядування по встановленню додаткових вимог і "особливостей" в порядок розміщення тимчасових спорудза винятком випадків, коли розміщення ВС здійснюється під час проведення ярмарків, державних і місцевих святкових, урочистих масових заходів на термін проведення таких заходів.

Тому додаткові документи для розміщення біотуалетів можуть встановлювати органи місцевого самоврядування в межах, що не суперечать законодавству.

За інформацією Держпідприємництва.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини