Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Введені електронні іспити для майбутніх нотаріусів

12 червня 2014, 09:49
206
0
Реклама

Кабінет міністрів України прийняв рішення про введення електронних іспитів для отримання ліцензії нотаріуса, а також про реформування роботи Вищої кваліфікаційної комісії нотаріату.

"На жаль, під час допуску до професії спостерігаються серйозні проблеми у вигляді величезної корупційної складової. Від громадських організацій поступила інформація про те, що за успішну здачу іспиту треба дати хабар в розмірі від 20 до 100 тисяч доларів. Для того, щоб зупинити цю корупційну практику, уряд своїм рішенням ввів електронні іспити для отримання ліцензії нотаріуса, які повністю знищать хабарництво у сфері нотаріату"- відмітив Міністр юстиції.

Зараз налічується близько 300 претендентів, готових складати іспити. Вже найближчим часом планується провести перший публічний екзамен з нової системи електронного анонімного тестування.

Реформування ВКК нотаріатуяка займається питанням допуску до професії нотаріуса і розглядає дисциплінарні питання, також обумовлено рядом проблем (корупція під час іспитів, непрозора процедура розгляду питання об притягнення нотаріуса до відповідальності і тому подібне).

До складу відповідної комісії входитимуть представники нотаріального співтовариства, делеговані Нотаріальною палатою. При цьому ті, хто вже раніше входили до складу ВКК, не мають права знову працювати в цьому органі.

За інформацією прес-служби Мінюсту.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини