Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Омбудсман шукає спостерігачів за судовими процесами в Києві

11 червня 2014, 10:41
264
1
Реклама

Секретаріат Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини оголошує конкурсний відбір дослідників (спостерігачів/моніторів), які проводитимуть спостереження судових процесів в судах міста Києва у рамках реалізації проекту "Моніторинг судового процесу з метою оцінки застосування Карно-процесуального кодексу України".

Моніторинг продовжиться з липня по грудень 2014 року. Проект спрямований на моніторинг відкритих судових засідань шляхом участі в судових засіданнях незалежних моніторів, присутність яких на засіданні не може бути заборонена або обмежена. Мета ініціативи - підвищити прозорість судових процесів для посилення громадської довіри до судочинства.

Для участі в конкурсі кандидати повинні відповідати наступним критеріям:

- мати вищу юридичну освіту (рівень - не нижче за бакалавра) або навчатися по юридичній спеціальності (не нижче за 3-й курс, за умови завершення курсу "Карний процес");

- бути беспристрастным і не мати конфлікту інтересів відносно предмета дослідження;

- мати можливість проводити спостереження в судах міста Києва з липня по грудень 2014 рокуз орієнтовними середніми тимчасовими витратами не менше 8 годин в тиждень;

- уміти збирати, узагальнювати і аналізувати інформацію;

- бути уважним і уміти планувати свій час.

Додаткові переваги отримають кандидати, які знайомі з положеннями Європейської Конвенції з прав людини ЦЕ і практикою її застосування, мають досвід участі в проектах по судового моніторингу, мають досвід правозахисної або юридичної практики у сфері карної юстиції, володіють англійською мовою.

Проектом передбачено проведення спеціального безкоштовного 2-денного тренінгу для спостерігачів (30 червня - 1 липня) і надання постійної консультативної підтримки спостерігачам, а також грошова винагорода.

Для участі в конкурсі треба до 19 червня включно заповнити форму і відправити резюме за електронною адресою dhrp.ua@gmail.com.

Відбір припускає співбесіду із заздалегідь відібраними кандидатами, яка запланована на 23 червня. Про результати відбору відібрані кандидати будуть повідомлені 23 червня.

Телефон для довідок: (050) 406 59 69.

За інформацією прес-служби омбудсмана.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини