Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держпідприємництво проти встановлення монополії на ринку поштового зв'язку

10 червня 2014, 18:25
123
0
Реклама

Мининфраструктуры ініціювало внесення змін до Митного кодексу України в частині відміни для приватних поштових компаній права допуску товарів (посилки, особисті листи громадян). Фактично, законопроектом пропонується істотно обмежити конкуренцію у сфері надання послуг з пересилці міжнародних поштових відправлень і ввести монополію національного оператора поштового зв'язку (УГППС "Укрпошта") на вказані послуги. Адже на сьогодні, згідно з кодексом, право визначати місця міжнародного поштового обміну мають усі оператори поштового зв'язку.

У Держпідприємництва розглянули проект і відмітили, що передбачений механізм держрегулювання є таким, що суперечить чинному законодавству України, не враховує міжнародних тенденцій по повній демонополізації ринку поштового зв'язку і може привести до обмежень прав користувачів вказаного ринку на отримання альтернативних поштових послуг.

До міжнародним поштовим відправленнямвідповідно до Митного кодексу України, відносяться упаковані і оформлені відповідно до вимог Актів Всесвітнього поштового союзу і Правил надання послуг поштовому зв'язку листа, відправлення з оголошеною цінністю, поштові картки, бандеролі і спеціальні мішки, дрібні пакети, поштові посилки і тому подібне, які приймаються для пересилки за межі України, доставляються в Україну або переміщаються через територію України транзитом операторами поштового зв'язку. На сьогодні в Реєстрі операторів поштового зв'язку зареєстровано 35 операторів поштового зв'язку.

Джерело: Держпідприємництво.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини