Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Насильство в сім'ї пропонується зробити окремим злочином

10 червня 2014, 16:05
350
0
Реклама

У парламенті зареєстрований законопроект № 4036а "Про внесення змін до Карного кодексу України" з метою посилення відповідальності за злочини, здійснені проти життя і здоров'я членів своєї сім'ї (автори - депутати С. Каплин і В. Сушкевич).

Законопроектом передбачено в ст.67 УК доповнити обставини, обтяжливі покарання при його призначенні, злочином відносно члена своєї сім'ї.

Також пропонується доповнити розділ II "Злочину проти життя і здоров'я особи" новою статтею 128-1 "Здійснення насильства в сім'ї". Так, за умисне здійснення будь-яких дій фізичного характеру членові своєї сім'ї, що викликають легкі тілесні ушкодження, пропонується карати громадськими роботами на термін 150 - 240 годин, або виправними роботами на строк до 1 року, або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням свободи на строк до 2 років. Відповідно, за такі дії, які спричинили середній тяжкості або тяжкі тілесні ушкодження, санкції посилюються аж до 10 років позбавлення волі. А за умисне нанесення удару, побоїв або здійснення інших насильницьких дій відносно члена своєї сім'ї, що заподіяли фізичний біль і тілесних ушкоджень, що не викликали, - запропонована санкція у вигляді обмеження/позбавлення волі на строк до 5 років.

Відмітимо, що ВР нещодавно прийняла у першому читанні законопроект про внесення змін до КоАП відносно врегулювання питання відповідальності за здійснення насильства в сім'ї.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини