Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нардеп хоче захистити працедавців від працівників, що ховаються на лікарняних

10 червня 2014, 14:05
165
4
Реклама

Народний депутат С. Каплин подав до парламенту законопроект № 4020а про внесення змін до деяких законів відносно посилення відповідальності за фальсифікацію відомостей об хвороби пацієнта, на підставі яких виданий листок непрацездатності.

Пропонується доповнити Карний кодекс новою статтею про внесенні медпрацівником свідомо помилкових відомостей про хворобу пацієнта, на підставі яких виданий листок непрацездатності. За таке порушення загрожує обмеження свободи на строк до 5 років або позбавлення волі на термін від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років. А за те ж діяння, здійснене медичним працівником повторно, пропонується карати позбавленням волі на термін 3 - 8 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Також законопроектом пропонується в статті 40 КЗоТ доповнити перелік підстав звільнення власником або уповноваженим ним органом працівника новим пунктом - у разі встановлення рішенням суду факту видачі листка непрацездатності працівникові на підставі внесених свідомо помилкових відомостей про хворобу.

Законопроект розроблений в цілях недопущення ситуацій, при яких працівник без законних підстав ховається на лікарняних для запобігання або затягування свого звільнення з роботи.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини