Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінюст розробив законопроект про запобігання корупції

10 червня 2014, 09:15
181
6
Реклама

У рамках реалізації Концепції реформування системи запобігання корупції, напрацьованій Міністерством юстиції спільно з громадськими експертами ініціативи "Реанімаційний пакет реформ" і схваленою 31 березня 2014 року під час круглого столу з громадськістю, Міністерством юстиції підготовлений проект Закону "Про запобігання корупції".

Законопроектом визначаються правові і організаційні основи функціонування системи запобігання корупції в Україні, зокрема, правила формування і реалізації антикорупційної політики.

Передбачається створення Нацради по антикорупційній політиці, який забезпечує взаємодію державних органів, органів місцевого самоврядування, громадськості і суб'єктів підприємницької діяльності по питаннях формування і реалізації антикорупційної політики. У своб чергу, Нацкомиссия з питань запобігання корупції є центральним органом виконавчої влади із спеціальним статусом, який реалізує визначені законами заходи по попередженню корупції.

Серед запланованих превентивних антикорупційних механізмів - ряд обмежень і заборон для публічних службовців, інструменти запобігання і врегулювання конфлікту інтересів в їх діяльності, система фінансового контролю відносно майнового стану таких осіб.

Також проектом закріплюються правила етичної поведінки на публічній службі, правила по усуненню наслідків корупційних правопорушень і так далі

У зв'язку з цим Міністерство юстиції запрошує висловити свої коментарі, зауваження і пропозиції до проекту нормативно-правового акту, які приймаються до 16 червня письмово за адресою: 01001 м. Київ, вул. Городецкого, 13, а також в електронному вигляді на адресу: korz@minjust.gov.ua (контактний тел.: (044) 271-16-18).

За інформацією прес-служби Мінюсту.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини