Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АМКУ продовжує дослідження ситуації на ринку бензину

6 червня 2014, 19:01
280
0
Реклама

АМКУ проводить комплексне системне і поглиблене дослідження ситуації на ринку світлих нафтопродуктів, оскільки позитивних змін не сталося.

У Комітеті відмічають, що під час круглого столу оператори ринку нафтопродуктів заявили, що встановлені ними ціни є обгрунтованими, і навіть вони не покривають усіх витрат компаній з урахуванням вартості долара, світових цін на нафтопродукти і інших об'єктивних чинників. Учасники підкреслили, що готові надати підтверджувальні документи, при цьому жодна з компаній таких документів не надала.

У зв'язку з цим Комітет почав власне дослідження і в травні цього року направив основним операторам ринку обов'язкові для виконання вимоги про надання інформації. Вимоги торкалися, зокрема, надання інформації про укладені договори постачання і реалізації палива, відомості об контрагентів по цих договорах, об'єми закупівлі і продажу бензинів і дизельного палива, вартості придбаних і реалізованих нафтопродуктів, об'єми залишків і так далі

Окремі компанії, що отримали вимоги органів Комітету, намагаються будь-яким способом відхилитися від надання прошеної інформації, відмічають в АМКУ. Робляться спроби чинити тиск як на співробітників центрального апарату, так і на фахівців обласних територіальних відділень (зокрема, з боку сепаратистски налагоджених організацій). АМКУ навіть звернувся в правоохоронні органи для захисту співробітників.

За інформацією АМКУ

Читайте такж
е: АМКУ вимагає понизити роздрібні ціни на бензин; АМКУ стурбований підвищенням цін на бензин - що робити учасникам ринку?;

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини