Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Штрафи за порушення на водному транспорті планується збільшити

6 червня 2014, 17:37
1086
0
Реклама

Державна інспекція України по безпеці на морському і річковому транспорті пропонує посилити адміністративну відповідальність і внести зміни в ряд статей Кодексу України про адміністративні правопорушення шляхом збільшення розміру штрафів за порушення вимог безпеки судноплавства у 10-20 разів.

Так, якщо зараз максимальний штраф складає 85 грн., то після внесення змін буде 850-1700 грн., вірогідно, і з позбавленням права управління плавзасобом і вилученням плавзасобу.

За знаходження на воді в стані алкогольного сп'яніння хочуть штрафувати на 850 - 1700 грн. з вилученням плавзасобу. Такий же штраф загрожує за передачу управління плавзасобу особі, яка не має документів на право управління.

Пропонується істотно збільшити і штрафи за використання незареєстрованих плавзасобів.

При цьому фотофіксацію порушень планується зробити обов'язковою на цифрові носії (зараз вказано, що на "плівкові"). "Я вважаю, що фотофіксація порушень має бути обов'язковою, це одно з прямих доказів для проведення розслідування аварійної події або порушення на водному транспорті, і буде одним з прямих доказів при будь-яких судових розглядах", - резюмував керівник Укрморречинспекции.

У відомстві упевнені, що це сприятиме чіткому дотриманню вимог законодавства у сфері безпеки судноплавства на морському і річковому транспорті і спонукає стримуватися фізичних і юридичних осіб від правопорушень, а також якісніше реалізовувати заходи контролю.

Джерело: Мининфраструктуры.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини